facebook
twitter
youtube

Birkaskolan vann Next Up 2014

Den första upplagan av Next Up genomfördes i Stockholm under våren 2014, och blev väldigt uppskattad av både deltagande skolor, elever och företag. Tio skolor från Stockholmsregionen deltog i premiäromgången, där Birkaskolan till slut tog hem segern.

birkaskolan_ny

Birkaskolans vinnande lag bestod av Fredrik Sandell, Charlotte Wöhlecke (lagledare från Data-tjej), Moa Lindahl, Hanna Zethraeus, Moa Johanson, Emilio Larsson och Hanna Larsson.

Juryns motivering till Birkaskolans vinst:
De har presenterat en produkt som är rolig att använda, har en genomtänkt design och tydligt möter de uppsatta målen, samt har en vision om framtiden”.

2:a plats – Björkebyskolan

3:e plats – Ärvingeskolan

Under våren 2014 arbetade tio tävlande lag från Stockholm med sina tävlingsbidrag som en del av undervisningen, och fick genom det testa på vad ett arbete inom IT kan innebära. Under finaldagen i Kista presenterade lagen enskilt sina två förberedda lösningar för jurygrupper bestående av företagsrepresentanter, rektorer, entreprenörer och användarexperter, som gjorde en sammantagen bedömning av de tävlande lagens arbetsprocess, problemlösning och presentation.

Tre lag – från Birkaskolan, Björkebyskolan och Ärvingeskolan – gick vidare till finalen, där de ställdes inför sin sista utmaning: ett helt nytt problem som de fick två timmar på sig att lösa och sedan presentera inför sina klasskamrater, sina medtävlande och en ny jury bestående av Jonas Lindberg, Google Sverige, Maija Möller Grimakova, Fredrikshovs Slotts Skola och Per Axbom, Innovation.

Efter en lång och intensiv tävlingsdag stod det klart att Birkaskolan på Ekerö blev den första vinnaren av Next Up – och fick åka hem med en check värd 25 000 kronor till sin klasskassa.

 

e-skills for jobs

Next Up 2014 genomfördes som en del av den europeiska kampanjen eSkills for Jobs 2014 och EU-kommissionens Grand Coalition for Digital Jobs, ett EU-omfattande partnerskap i hela Europa. Läs gärna mer här.

eskillsnextup