facebook
twitter
youtube

Lagledare Stockholm

Lagledarnas uppgift i Next Up är att agera länk mellan partnerföretag, lärare och elever, och inspirera eleverna att plocka fram den inre problemlösaren och digitala talangen i dem! Alla lagledare är kvinnliga IT-studenter som ingår i nätverket DataTjej, en ideell förening som på olika sätt jobbar för att lyfta fram tjejer i alla åldrar som intresserar sig för data och IT.

Läs och ladda ner: Lathund för lagledare


Emma Nimstad

Emma Nimstad läser första året till civilingenjör i datateknik på KTH.

”Jag älskar själv att tävla och att utmana mig själv. Sedan två år tillbaka har jag tävlingsprogrammerat,
och tävlade i den internationella finalen för gymnasieelever i somras, som första svenska tjej. Jag försöker alltid att sprida min kunskap till andra, och vill att fler ungdomar ska tycka att det är roligt att tävla i naturvetenskap, teknik eller matematik!”

Emma är lagledare för Mälarhöjdens skola.


Aroshine Munasinghe

Aroshine Munasinghe läser civilingenjörsutbildningen i Datateknik på KTH.

”Jag vill göra skillnad och inspirera framförallt tjejer till att välja IT branschen. Jag vill även visa att man inte behöver vara en ”hacker” för att gå datateknik – jag själv lärde mig att programmera när jag började på KTH.”

Aroshine är lagledare för Kunskapsskolan Nacka.


Beatriz Boström

Beatriz Boström läser sista året systemutveckling inom agila metoder på Lernia.

”Att vara lagledare för Next Up var det bästa jag gjort år 2014, nu gör vi det ännu bättre 2015!”

Beatriz är lagledare för Vittra Telefonplan.


Hanna Öberg

Hanna Öberg läser ett kandidatprogram i Marknadskommunikation och IT på DSV, Stockholms Universitet.

”Jag tycker att projektet är en fantastisk idé och jag vill vara med och agera förebild, inspirera och visa på fördelarna med att plugga och jobba med IT i framtiden. Under tävlingen hoppas jag få stimulera elevernas kreativitet, och coacha och motivera dem till att uppnå goda resultat. Jag ser det som en stor spännande utmaning och ska bidra med mycket energi och ett stort engagemang!”

Hanna är lagledare för Källtorpsskolan.


Alfrida Mattisson

Alfrida Mattisson läser andra året på civilingenjörsprogrammet i Datateknik på KTH.

”En av mina hjärtefrågor är att få fler tjejer att välja IT- och datautbildningar. Jag vill vara lagledare i Next Up då jag tror att det kan bidra till detta, genom att inspirera och visa grundskoleelever vad det innebär att arbeta inom dessa områden samt hur roligt och kreativt det är.”

Alfrida är lagledare för Fredrikshovs slotts skola.


Agnes Aronsson Landberg

Agnes Aronsson Landberg läser Data- och systemvetenskap på SU, tredje året. 

”Att tjejer ska intressera sig för IT är något jag brinner för och att vara med som lagledare i Next Up ger mig en möjlighet att försöka inspirera unga tjejer så de vågar och vill välja en IT-inriktad bana i framtiden. Projektet är en fantastisk chans för eleverna att få en förståelse för vad ”att jobba inom it” innebär och jag vill mer än gärna vara med och bana väg för att fler väljer it-inriktade utbildningar och jobb.”

Agnes är lagledare för Viktor Rydbergs samskola.


Maja Palmér Walther

Maja Palmér Walther läser Digital Strategi på Nackademin.

”Jag vill vara med i Next Up för att jag tycker om att inspirera och hjälpa andra människor framåt.  Next Up känns som en utmaning, helt rätt i tiden för mig.”

Maja är lagledare för Kista grundskola.


Jana Prihodko

Jana Prihodko läser tredje året på Civilingenjör Informationsteknik på KTH.

”Jag tycker att det ska bli en rolig uppgift att genomföra, och väldigt kul att träffa tjejer och eventuellt inspirera dem till att börja studera IT/Data på  högskola senare!”

Jana är lagledare för Myrsjöskolan.


Mikaela Illanes

Mikaela Illanes går fjärde året på civilingenjörsprogrammet, informationsteknik med internationell inriktning.

”Jag gillar att engagera mig i allt som kan motivera andra att satsa på sig själva. Jag tycker att Next Up är inspirerande, och ser det som en stor möjlighet att motivera och visa ingenjörsmöjligheterna för elever i tidig ålder.”

Mikaela är lagledare för Carlssons skola.


Beichen Chen

Beichen Chen läser en masterutbildning inom Industrial Engineering and Management på KTH.

”Jag har stort intresse av att inspirera och coacha ungdomar och jag tror jag kommer kunna utvecklas mycket genom att vara lagledare, och få mycket glädje och inspiration från eleverna. Jag tycker alla de 5 casen tar upp otroligt viktiga samhällsproblem inför framtiden och tränar ungdomar att redan i ung ålder att tänka långsiktigt och ansvarsfullt vilket är otroligt bra.”

Beichen är lagledare för Björkebyskolan.