facebook
twitter
youtube

Next Up 2016

Next Up ger åttondeklassare möjlighet att möta den sanna bilden av hur det är att jobba med IT, genom att de får se och uppleva vad IT-företag gör, träffa dem som jobbar där, och själv prova på att lösa verkliga problem – och upptäcka att just de kan vara framtidens digitala talanger!

  • Next Up 2016 genomfördes som separata tävlingar i Stockholm och region Väst.
  • Åttondeklassare från olika skolor i regionen tävlade om att ta fram lösningar på IT-branschutmaningar, som en del av undervisningen från januari till mars.
  • Alla skolor hade en DataTjej-student som lagledare.
  • Alla skolor genomförde ett studiebesök under tävlingsperioden.
  • Under finaldagarna i mars/april fick femmannalag, med minst två tjejer i varje lag, först finslipa sina lösningar med hjälp av experter från partnerföretagen, och sedan presentera lösningarna inför en jury.

Christinaskolan, Fredrikshovs Slotts skola och Kista Grundskola topp tre i Next Up Stockholm 2016

Hur kan skolundervisningen förbättras genom Internet of Things? Åttondeklassarna på Christinaskolan i Stockholm har svaret: ett armband kopplat till sensorer, datorer och en applikation som hjälper lärare och föräldrar till eleverna att ha bättre koll på både elevens hälsa och elevens intresse för skolan. Med sin lösning ”DoCeo. Feel good. Learn more” vann de skoltävlingen Next Up Stockholm 2016 i hård konkurrens med åtta andra Stockholms-skolor.

Almåsskolan, Frillesåsskolan och Assaredsskolan topp tre i Nex Up Väst 2016

Hur ser morgondagens digitala klassrum ut, där alla är ivriga att ta till sig ny kunskap? Åttondeklassarna på Almåsskolan i Mölndal tänker sig en framtidsskola som fokuserar mer på varje enskild elev, genom att inlärningen bara ger dig det du inte redan kan och på den nivån du är redo för. Med sin digitala lösning ”Touchbänken” vann de Next Up Väst 2016.