facebook
twitter
youtube

De här partnerföretagen och organisationerna gör Next Up Väst 2016 möjligt!

Next Up är unikt genom att det bygger på en långsiktig samverkan mellan högstadieskolor och IT-bransch. Partnerföretagen ger eleverna möjlighet att möta den sanna bilden av hur det är att jobba med IT, genom att de får se och uppleva vad IT-företag gör, träffa dem som jobbar där, inspireras av förebilder, själv prova på att lösa verkliga problem – och kanske upptäcka att de är digitala talanger!

Next Up Väst genomförs av Universeum.Hogia-gruppen består av 27 bolag i Norden och Storbritannien med sammanlagt 550 medarbetare. Med programvaror som gemensam nämnare bedriver Hogia-gruppen i dag verksamhet inom tre områden: ekonomi- och affärssystem, personaladministrativa systemoch transportsystem.

Cybercom är ett IT-konsultbolag som hjälper ledande företag och organisationer att ta tillvara den uppkopplade världens möjligheter. Bolagets expertisområden täcker hela ekosystemet inom kommunikationstjänster, det vill säga Connectivity. Cybercoms hemmamarknad är Norden, därtill erbjuder bolaget global leveranskapacitet för lokala och internationella affärer.

Ericsson is a world-leading provider of communications technology and services. We are enabling the Networked Society with efficient real-time solutions that allow us all to study, work and live our lives more freely, in sustainable societies around the world. We are more than 110,000 people working with customers in more than 180 countries.

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Vi tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster och service. Volvokoncernen, med huvudkontor i Göteborg, sysselsätter cirka 100 000 personer, har produktionsanläggningar i 19 länder och försäljning i mer än 190 marknader.Vi på Academic Work arbetar med personaluthyrning och rekrytering av Young Professionals – studenter och akademiker i början av  sina karriärer. Det är vår nisch, vårt expertområde och en målgrupp vi tror på. Idag är Academic Work ett av Sveriges största bemanningsföretag. Vi finns i fem länder, omsätter 1,7 miljarder kronor och förmedlar över 16 000 jobb varje år

Atea finns i sju länder i Norden och Baltikum, har ca 6 500 medarbetare, marknadsledare i Norden och Baltikum och är den tredje största it-infrastrukturleverantören i Europa. Koncernen hade en omsättning på drygt 22 miljarder norska kronor 2013 och är noterad på Oslo Börs.

Capgemini is one of the world’s foremost providers of consulting, technology, outsourcing services and local professional services. Present in over 40 countries with more than 130,000 employees, the Capgemini Group helps its clients transform in order to improve their performance and competitive positioning.

IUS Innovation har en stor passion för innovation och kan hjälpa dig att förverkliga din idé. Genom vår breda branscherfarenhet och expertis kan vi hjälpa dig med analysarbete, rådgivning, affärsutveckling, konceptutveckling, systemutveckling, apputveckling, spelutveckling, paketering och distribution. Med hjälp av tekniska och mänskliga innovationer vill vi inspirera, stärka och effektivisera människor och organisationer.

IP-Only är en modern svensk datakom- och Internetoperatör som äger sin egen fiberinfrastruktur som förbinder de nordiska huvudstäderna Stockholm, Oslo, Köpenhamn och Helsingfors samt många städer däremellan. I Sverige driver IP-Only ett rikstäckande fibernät, ett växande antal stadsnät, bygger accessnät och har flera datacenter som erbjuder colocation och molnbaserade tjänster till företagskunder.

Tripnet, som grundades redan 1995, har huvudkontor och datacenter i Göteborg. När vi startade var vi pionjärer inom modemaccess och webbabonnemang. Idag är vi experter på avancerade driftlösningar inklusive kapacitetstjänster, hybridmoln, data- och informationslagring.

Sigma är ett ledande konsultföretag som arbetar för att öka sina kunders konkurrenskraft. För att nå dit kombinerar vi vårt tekniska know-how med ett brinnande intresse för att ständigt utveckla bättre lösningar. Vi är 2000 medarbetare i elva länder.

Lindholmen Science Park är en internationell samverkansmiljö för forskning, innovation och utbildning inom Transport, ICT och Media. Lindholmen Science Park erbjuder en neutral utvecklingsmiljö där aktörer från näringsliv, akademi och samhälle tillsammans kan driva stora forsknings- och utvecklingsprojekt.

Västtrafik har hand om kollektivtrafiken i hela Västra Götaland. Vi vill att den ska funka så bra att du och alla andra kan låta bilen stå nästan jämt – och på så sätt spara både pengar och miljö.

IBM är ett av världens ledande företag inom informationsbehandling. Med fler än 400 000 medarbetare och tusentals teknik- och affärspartner över hela världen är vi ett globalt integrerat företag som arbetar tvärs över landsgränser för att ge våra kunder tillgång till den sammanlagda kompetensen i vår världsomspännande organisation.

Framtidenkoncernen är en fastighetskoncern som ingår i Göteborgs Stad och omfattar bostäder, fastighetsförvaltning, produktion av nya bostäder och störningsservice. Vi strävar efter att skapa hållbara, trygga miljöer där människor trivs och vill leva – vi bygger det hållbara samhället för framtiden!