facebook
twitter
youtube

De här skolorna är med i Next Up Stockholm 2016

  • Åttondeklassare på de deltagande skolorna arbetar med att ta fram lösningar på IT-branschutmaningar, som en del av undervisningen från januari till mars.
  • Alla skolor har en DataTjej-student som lagledare.
  • Alla skolor genomför ett studiebesök under tävlingsperioden.
  • En finaldag genomförs i vår där femmannalag, med minst två tjejer i varje lag, först får finslipa sina lösningar med hjälp av experter från partnerföretagen, och sedan presentera lösningarna inför en jury. Vinnande skola går hem med största prischecken.

Björkebyskolan ligger i Skälby precis vid gränsen till Barkarby i Järfälla kommun. Skolan är en 6-9 skola med drygt 400 elever. På skolan finns fyra profilinriktningar: Estet, Idrott och friluftsliv, Global kommunikation samt Naturvetenskap och teknik.

Ansvariga för skolans medverkan i Next Up är: Rabi Ousi och Maths Jalvemo

DataTjej-lagledare: Ingrid Sörensen

Christinaskolan, vars ledord är Kunskap– Trygghet– Ansvar, öppnade hösten 2013 och är en F-9 grundskola som  erbjuder elever i Lidingö Stad ett fristående, högkvalitativt alternativ till andra skolor och fritidshem i kommunen.

Ansvariga för skolans medverkan i Next Up är: Tobias Oliveras och Louise Dovskog

DataTjej-lagledare: Sofie Siggelin

På Fredrikshovs Slotts Skola går ca 280 elever. Genom att skolan bildar en helhet från förskoleklassen till nionde årskursen skapas möjlighet att utveckla ett arbetssätt med kontinuitet och långsiktighet, vilket gör att kunskaper och färdigheter metodiskt byggs på till högsta möjliga nivå för eleven.

Ansvariga för skolans medverkan i Next Up är: Ljiljana Korpar Olsson och Jenny Sigfridsson

DataTjej-lagledare: Sonja Ericsson

Kista grundskola utbildar ansvarsfulla, stolta, trygga och självständiga samhällsmedborgare. Eleverna ska utveckla sina förmågor och kunskaper så långt det går. Kunskaperna byggs både på djupet i de olika ämnena men också ämnesövergripande för förståelsen av omvärlden och vilka möjligheter varje individ har i samhället. Det gör vi med varierade, välutvecklade och evidensbaserade undervisningsmetoder samt med starkt stöd av IT.

Ansvariga för skolans medverkan i Next Up är: Sergej Treven och Khandan Karim

DataTjej-lagledare: Jana Prihodko

Kunskapsskolan Nacka är en skola för elever i årskurs 6-9. På Kunskapsskolan får du gedigna kunskaper i varje ämne. Men du får också något mer. Du får lära dig att sätta mål och hur du ska göra för att nå dem. Hos oss kommer du bli självständig, duktig på att planera och lära dig att ta egna initiativ. Det är förmågor du har stor nytta av på gymnasiet och senare i arbetslivet.

Ansvariga för skolans medverkan i Next Up är: Andreas Persson och Mattias Gustafson

DataTjej-lagledare: Alfrida Mattisson

Vinsta grundskola ligger i stadsdelen Vällingby och har ca 600 elever från förskoleklass upp till år 9. De yngre eleverna (F-5) går på Vinsta grundskola östra, medan de äldre (6-9) går på Vinsta grundskola västra.

Ansvarig för skolans medverkan i Next Up är: Madelen Ohlson

DataTjej-lagledare: Rita Andrea

Vittra Telefonplan är en skola med fokus på kunskapsuppdraget. Skolans lärande sker i moderna undervisningsmiljöer där IT-tekniken är en självklarhet. Lärande och utveckling sker i ett samspel med elever, pedagoger och vår omvärld.

Ansvarig för skolans medverkan i Next Up är: Johanna Pettersson

DataTjej-lagledare: My Järphed

På Vistaskolan i Huddinge möts och arbetar fler än 700 barn varje dag, från förskola till årskurs 9. En engagerad personalgrupp arbetar dagligen med att ge våra elever de absolut bästa förutsättningarna för en inspirerande och lärorik skoltid.

Ansvariga för skolans medverkan i Next Up är: Jakob Jennische och Karin Törnqvist

DataTjej-lagledare: Emma Nimstad

Milstensskolan är en grundskola med elever från förskoleklass till skolår 9. Idag går det ca 470 elever här på Milstensskolan.Vår profil är Naturvetenskap och Kommunikation och vi arbetar mycket med Chromebooks, datorer och Ipads i undervisningen. Våra elever lyckas väldigt bra med sina studier och når höga resultat både på nationella prov och betyg.

Ansvarig för skolans medverkan i Next Up är: Marcus Sundberg

DataTjej-lagledare: Sofin Barbäck