facebook
twitter
youtube

De här skolorna är med i Next Up Väst 2016

  • Åttondeklassare på de deltagande skolorna arbetar med att ta fram lösningar på IT-branschutmaningar, som en del av undervisningen från januari till mars.
  • Alla skolor har en DataTjej-student som lagledare.
  • Alla skolor genomför ett studiebesök under tävlingsperioden.
  • En finaldag genomförs i vår där femmannalag, med minst två tjejer i varje lag, först får finslipa sina lösningar med hjälp av experter från partnerföretagen, och sedan presentera lösningarna inför en jury. Vinnande skola går hem med största prischecken.

Kvarnbyskolan har ca 420 elever, och är Mölndals stads mest centrala 7-9 skola. Trygghet och en god studiemiljö gör att våra elever får mycket goda studieresultat i samarbete med kompetenta och utbildade pedagoger. Kvarnbyskolan tillhör de skolor där eleverna har högst meritpoäng i Sverige.

Ansvariga för skolans medverkan i Next Up är: Sandra Hahn och Rose-Marie Conway

DataTjej-lagledare: Emma Gustafsson

Vittra Forsgläntan startade hösten 2001 i nya ljusa lokaler vackert inbäddade i naturen nära Forsgårdens Golfklubb i Kungsbacka. Idag har vi 420 elever i åldrarna 6-16 år. Vi har 40 engagerade och välutbildade pedagoger som arbetar i väl fungerande arbetslag.

Ansvarig för skolans medverkan i Next Up är: Monika Karlsson

DataTjej-lagledare: Francine Mäkelä

På Toråsskolan i Kungsbajka arbetar vi för att alla barn ska känna trygghet och arbetsglädje och verksamheten utgår från varje barns behov. Vi arbetar aktivt mot kränkande behandling och mobbning. På skolan finns elever från förskoleklass till årskurs 9.

Ansvarig för skolans medverkan i Next Up är: Katarina Olsson

DataTjej-lagledare: Louise Johannesson

Frillesåsskolan ligger mitt i Frillesås samhälle. Skolan är byggd efter principen ”skolby”. Skolgården är vacker och luftig med mycket grönska som ramar in de olika husen. Frillesåsskolan är en förskoleklass-9 skola. Totalt går det ca 485 elever i skolan.

Ansvariga för skolans medverkan i Next Up är: Susann Aspling och Christina Lindholm

DataTjej-lagledare: Hanna Materrne

Johannebergsskolan har förskoleklasser, årskurserna 1-9, förberedelseklass och fritidshem samt två klasser för barn med autism. Det finns Montessoripedagogik från F-9 och åldershomogena klasser från F-6.

Ansvarig för skolans medverkan i Next Up är: Ingela Bursjöö

DataTjej-lagledare: Neda Farhand

Assaredsskolan är en liten föräldrakooperativ skola i västra Kortedala. Skolan ligger nära naturen och området är bilfritt.Verksamheten riktar sig till barn i åldrarna 6-16 år. Att skolan är liten ger möjligheter till en trygg skolgång och ett nära samarbete mellan hem och skola.

Ansvarig för skolans medverkan i Next Up är: Björn Elmlund

DataTjej-lagledare: Alexandra Back

Martinaskolan är naturskönt belägen på en höjd omgiven av björkar och tallskog. Vi har skolår 0-9, samt förskola och drivs av engagerade och idérika lärare. Waldorfpedagogiken vill utveckla hela människan – tanke, känsla och vilja. Denna helhetssyn genomsyrar vårt arbete på skolan.

Ansvarig för skolans medverkan i Next Up är: Cecilia Aronsson

DataTjej-lagledare: Sara Nadi

Lindåsskolan ligger i Billdal i ett naturskönt område mellan hav och skog. Lindåsskolan har cirka 590 elever från förskoleklass till årskurs 9. På skolan finns ett fritidshem med fyra avdelningar.

Ansvarig för skolans medverkan i Next Up är: Cristina Marciasini

DataTjej-lagledare: Sofia Edström

På Almåsskolan kan eleverna kan välja musik och idrott som extra tillval utöver sin ordinarie skoltid. Almåsskolans vision är en skola där alla elever trivs och kan inhämta de kunskaper som de behöver för framtiden.

Ansvarig för skolans medverkan i Next Up är: Pär Ivarsson

DataTjej-lagledare: Ajla Cano

Streteredsskolan ligger i Kållered och är en liten, trygg 6-9 skola. Vi arbetar efter fem ledord: kunskap – kamratskap – kreativitet – kämparanda – kul. Vår skola har cirka 280 elever med särskolan inräknad och består av tre olika byggnader som alla är nyligen renoverade eller nybyggda.

Ansvariga för skolans medverkan i Next Up är: Brigitte Thurnherr och Christina Nilsson

DataTjej-lagledare: Elin Ljunggren