facebook
twitter
youtube

Lagledare Väst

Lagledarnas uppgift i Next Up är att agera länk mellan partnerföretag, lärare och elever, och inspirera eleverna att plocka fram den inre problemlösaren och digitala talangen i dem! Alla lagledare är kvinnliga IT-studenter som ingår i nätverket DataTjej, en ideell förening som på olika sätt jobbar för att lyfta fram tjejer i alla åldrar som intresserar sig för data och IT.

Läs och ladda ner: Lathund för lagledare Väst


Mikaela Berg

Mikaela Berg läser till Civilingenjör i interaktion och design, femte året, på Umeå universitet.

”Väldigt många ungdomar har fel uppfattning av IT för att de inte fått chansen att utforska området. Genom att delta i Next Up får de möjligheten att upptäcka IT med hela dess bredd och alla dess möjligheter i en bransch där fantasin får sätta gränserna. Jag vill inspirera ungdomarna och hjälpa dem hitta vad just de gillar med IT!”

Mikaela är lagledare för Stenungsunds Montessori.


Vera Lomander

Vera Lomander läser Datateknik på Chalmers.

”Jag vill inspirera andra tjejer att våga ta samma steget in i den tekniska världen som jag gjorde. Att programmering är kul och inte alls behöver vara en killsak utan något för alla. Jag ser NextUp som ett sätt att intressera barn i ung ålder för ingenjörsyrket och dess kreativa möjligheter.”

Vera är lagledare i team med Runa Gulliksson.


Runa Gulliksson

Runa Gulliksson läser Datateknik på Chalmers.

”Vi vill inspirera andra tjejer att våga ta samma steg som oss in i den tekniska världen.”

Runa är lagledare i team med Vera Lomander.


Stefania Ramirez

Stefania Ramirez läser Software Engineering and Management, tredje året, på Chalmers.

”Jag vill inspirera och motivera andra tjejer att få fram sina digitala och problemlösare talanger och samtidigt hjälpa dem att upptäcka IT branschen. Jag hoppas att fler unga, oavsett kön, blir mer intresserad av datateknik of få möjlighet att plugga någonting som är både roligt och lärorik. ”


Zlatka Dulic

Zlatka Dulic läser systemvetenskap på Göteborgs Universitet.

”Jag vill vara lagledare för att inspirera ungdomar och visa dem vilka möjligheter som finns i IT-branschen oavsett om man är tjej eller kille.”


Sarah Söderberg

Sarah Söderberg läser Systemvetenskap: IT, människa och organisation, första året, på Göteborgs Universitet.

”Med mitt genuina intresse för människor och mina erfarenheter som ledare för olika grupper är detta en otrolig möjlighet. Mitt intresse för IT är gediget, och det vore otroligt roligt att få inspirera ungdomar att se framtidsmöjligheterna med IT. Något jag önskar att jag hade fått insikt om när jag var en åttondeklassare.”


Erika De Lara

Erika De Lara läser Software Engineering and Management Bachelor Program, på Chalmers. 

”Jag vill inspirera unga tjejer och killar att hitta sina talanger och även motivera dem genom nytänkande sätt att lösa problem.”


Hanna Matérne

Hanna Matérne läser tredje året, Civilingenjör Informationsteknik,  på Chalmers.

”Jag vill vara med som lagledare för att inspirera och visa upp en bransch som är under ständig utveckling. Jag vill peppa ungdomar, och då främst tjejer, till att våga välja en utbildning inom IT.”


Elin Ljunggren

Elin Ljunggren läser tredje året, Civilingenjör Informationsteknik, på Chalmers.

”Next Up gör det möjligt för alla att upptäcka IT, oavsett bakgrund eller kön, och det tycker jag är väldigt viktigt. Det är riktigt kul att vara med som lagledare och få chansen att inspirera och förhoppningsvis bidra till att fler får upp ögonen för teknik och IT. Jag hoppas att eventuella stereotypa bilder av IT-ingenjörer försvinner och att eleverna får en förståelse för vilken otroligt rolig och kreativ typ av problemlösning ett IT-projekt faktiskt är.”

Elin Ljunggren är lagledare för Kålltorpsskolan


Josefin Ondrus

Josefin Ondrus läser Informationsteknik, tredje året, på Chalmers.

”Jag tror att NextUp skapar en plattform för innovativa lösningar på verkliga problem med hjälp av elever med öppna sinnen. Dessa kan dessutom bli till verklighet genom samarbetet med de olika företagen som deltar. Jag vill vara med och förändra världen till det bättre genom att inspirera, motivera och visa mitt stöd och jag ser verkligen fram emot att delta som lagledare!”