facebook
twitter
youtube

Lagledare Umeå

Lagledarnas uppgift i Next Up är att agera länk mellan partnerföretag, lärare och elever, och inspirera eleverna att plocka fram den inre problemlösaren och digitala talangen i dem! Alla lagledare är kvinnliga IT-studenter som ingår i nätverket DataTjej, en ideell förening som på olika sätt jobbar för att lyfta fram tjejer i alla åldrar som intresserar sig för data och IT.

Läs och ladda ner: Lathund för lagledare Umeå


Hanna Söderström

Hanna Söderström läser till Civilingenjör interaktion och design, tredje året, på Umeå Universitet.

”Tycker det är viktigt att tidigt introducera teknik hos båda tjejer och killar. Det finns missuppfattningar om att teknik är nördigt och tråkigt vilket det absolut inte är. Därför tycker jag att det ska bli otroligt roligt att få inspirera åttondeklassare till teknik och problemlösning.”

Hanna Söderström är lagledare för Grubbeskolan.


Petra Andersson

Petra Andersson läser till Civilingenjör interaktion och design, tredje året, på Umeå Universitet.

”Jag vill vara lagledare i Next Up för att jag har stor vana i att själv delta i kreativa processer och det vore kul att ta det snäppet längre, att faktiskt leda processerna. Och få vara den som peppar när de kör fast och hjälpa dem med verktyg som kan ta dem framåt.”

Petra Andersson är lagledare för Tegs Centralskola.


Freja Wieslander

Freja Wieslander läser till Civilingenjör interaktion och design, tredje året, på Umeå Universitet.

”Jag hamnade i en IT-utbildning genom ett felval, vilket jag är otroligt glad över idag.  Det passar mig riktigt bra, vilket jag aldrig hade insett om jag inte valt fel. Jag tycker att det vore väldigt kul att få inspirera andra personer till att välja en IT-utbildning och visa vad det finns för fantastiska möjligheter med dessa IT-kunskaper.”

Freja Wieslander är lagledare för Carlshöjdsskolan.


Elin Hörnfeldt

Elin Hörnfeldt läser till Civilingenjör interaktion och design, tredje året, på Umeå Universitet.

”Att vara lagledare i Next Up känns som den perfekta utmaningen för mig! Brinner för tekniken och jag hoppas, genom att visa mitt engagemang, kunna inspirera 8:e klassarna att välja en teknisk utbildning senare.”

Elin Hörnfeldt är lagledare för Hagaskolan.