facebook
twitter
youtube

Om Next Up

Next Up ger elever möjlighet att möta den sanna bilden av hur det är att jobba med IT, och upptäcka att just de kan vara framtidens digitala talanger!

Next Up är en IT-­inspirerad tävling för åttondeklassare, som tävlar lagvis med att lösa problem i verklighetsbaserade case, framtagna av IT-­företag. Arbetet utförs av eleverna under terminen som en del av ordinarie undervisning, med stöd av lagledare från föreningen DataTjej. Tävlingsperioden inbegriper också studiebesök hos IT-företag, och en gemensam finaldag där lagen tävlar med de problemlösningar de arbetat med under terminen.

Next Up genomfördes för första gången 2014 och är ett strategiskt initiativ från IT&Telekomföretagen, som syftar till att långsiktigt inspirera unga människor, i synnerhet tjejer, till studie- och yrkesval som leder till en framtid inom IT-sektorn.

Next Up 2016

  •  Next Up 2016 genomförs som separata tävlingar i Stockholm och region Väst.
  • Åttondeklassare från olika skolor i regionen tävlar om att ta fram lösningar på IT-branschutmaningar, som en del av undervisningen från januari till mars.
  • Alla skolor får en DataTjej-student som lagledare.
  • Alla skolor genomför ett studiebesök under tävlingsperioden.
  • En finaldag genomförs i mars/april där femmannalag, med minst två tjejer i varje lag, först får finslipa sina lösningar med hjälp av experter från partnerföretagen, och sedan presentera lösningarna inför en jury. Vinnande skola går hem med största prischecken.

 

Anmäl intresse

Anmäl ditt intresse att delta i Next Up 2015